Wist je dat je huisdier misschien last van voedselallergieën heeft zonder dat jij het doorhebt? Met steeds meer voedselallergieën in huisdieren is het belangrijker dan ooit om je bewust te zijn van de signalen zodat je je honden en katten in de gaten kunt houden en oplossingen kunt vinden om hun dieet te verbeteren.

Het is belangrijk om te weten dat honden en katten niet op dezelfde manier tekenen van voedselallergieën vertonen. Hier zijn een aantal veelvoorkomende tekenen waaraan je kunt zien dat je huisdier misschien last heeft van bepaalde voedingsstoffen in hun dieet.

Katten met voedingsintoleranties kunnen de volgende symptomen vertonen:

  • Buik is van slag, met braken en/of diarree
  • Opgezwollen buik en gerelateerde symptomen, zoals winderigheid
  • Huidirritatie, wat vrij zeldzaam is in katten, kan ook een teken zijn dat je kat intolerant is voor bepaalde ingrediënten.

Honden kunnen de volgende tekenen van gevoeligheden voor bepaalde voedingsstoffen vertonen:

  • Overmatig likken of kauwen aan de poot, waardoor poten vaak rood worden
  • Chronische of terugkerende oorontstekingen
  • Vachtverlies
  • Jeuk en uitslag, vooral rondom de kop, poten, oren, voorpoten of oksels
  • Braken en diarree (kan zich ontwikkelen door de tijd als je hond telkens hetzelfde eten krijgt, hou dit dus goed in de gaten)

Als je huisdier één van bovenstaande symptomen vertoont kan dit een teken zijn dat hij een voedselintolerantie heeft. Het wisselen naar ander voer is vaak de beste oplossing. GO! SENSITIVITY + SHINE is een optie voor huisdieren met voedselallergieën en specifieke dieeteisen. Veel van de recepten in deze lijn maken gebruik van een enkel nieuw eiwit en bevatten prebiotica, probiotica en antioxidanten die je huisdier weer versterken en hun immuunsysteem een oppepper geven.

Het kennen van deze tekenen is de eerste stap naar het signaleren van een voedingsintolerantie bij je huisdier. Een goede overweging bij de keuze van voer voor je huisdier, kan ongewilde voedselallergieën die het verteringsstelsel ontregelen voorkomen.