Niet zo lang geleden was de familievakantie nog een periode waarin je huisdier in het lokale kennel of pension verbleef. Hoewel er nu een overvloed aan hippe en goede eersteklas logeeropties zijn voor huisdieren, is de nieuwste trend toch wel om je huisdier mee te nemen op vakantie. Want uiteindelijk zijn huisdieren ook onderdeel van de familie, toch?

Huisdieren zijn steeds vaker welkom op verschillende populaire vakantiebestemmingen. Natuurlijk is de standaardregel dat je de rommel van je beestje zelf opruimt, waar je ook verblijft. Hier zijn een paar suggesties (en waarschuwingen) om te overwegen als je je huisdier mee wilt nemen op vakantie.

  • Camping – Er zijn duizenden campings die jouw goed getrainde en aangelijnde hond graag verwelkomen. Honden zijn gek op avontuur en het ontdekken van nieuwe geuren in de natuur, maar let erop dat je de regels van de camping respecteert en je je hond geen kuilen laten graven in kwetsbare natuurgebieden.
  • Loslopende hondenparken – De meeste moderne plekken faciliteren vrije uitloop velden voor honden. Zoek deze uit voor je op pad gaat met je hond zodat je beestje zijn energie kwijt kan. Er komen overigens steeds meer stranden waar het is toegestaan om je hond een verfrissende duik te laten nemen.
  • Hotels en Resorts – Steeds meer hotels en resorts verwelkomen ook huisdieren. Sommige hotels bieden zelfs extra dekens, bedjes of snacks voor je huisdier. Wees erop voorbereid dat er mogelijk kosten verbonden zijn aan een overnachting met je huisdier. En probeer je kamer zo net en haarvrij mogelijk achter te laten. Als je beestje graag met jou op bed slaapt, neem dan zelf extra lakentjes mee om te voorkomen dat de natte pootjes en haar van je huisdier achterblijven op het hotellinnen.
  • Vakantiehuizen – Als kamperen niets voor jou is, staat er een grote hoeveelheid vakantiehuizen tot je beschikking. Veel verhuurders vinden het prima als je je huisdier meeneemt.
  • Wandelroutes – Als jij wandelen met je hond heerlijk vindt kun je een wandelvakantie overwegen. Op sommige routes mogen honden los mee, op andere routes mag de hond alleen aangelijnd mee. Zorg dat je de regels van het wandelgebied goed checkt voor je op vakantie gaat.
  • Activiteiten – De mogelijkheden zijn eindeloos. Van kajakken tot wandelen en raften, tot shoppen en happy hours in lokale pubs. Neem wat tijd om geschikte uitjes voor jou familie met je huisdier uit te zoeken.

Dus vergeet niet je huisdier mee te nemen in je vakantieplannen de komende zomer. Want die verdient ook vakantie!